Request our brochure!
news

News

Media Plaza 2.0 nominated for The Great Indoors

06.10.11

Media Plaza 2.0, a new auditorium for the Jaarbeurs in Utrecht, has been nominated for The Great Indoors Award 2011.

Read more

New catch in town! New fish restaurant Zouthaven by Liong Lie Architects completed

30.08.11

 Zouthaven, the new fish restaurant of Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam has gotten a brand new concept and interior this summer. At walking distance from Amsterdam Central Station, you will find the new fish restaurant. Zouthaven is situated in Muziekgebouw aan 't IJ, a place where culinary and musical tastes are developed. The building is a great location to meet.


Fish restaurant Zouthaven in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam


See project


Website Zouthaven


Construction new fish restaurant in Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam has started

18.07.11

The café-restaurant of Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam is getting a new concept and interior this summer. Construction has started and we are giving a sneak preview of the new fish restaurant:


Visualization new fish restaurant Muziekgebouw aan 't IJ 

Liong Lie awarded 2nd prize for Mayte Commodore competition

24.05.11

Liong Lie Architects has been awarded second prize for the Mayte Commodore competition in Madrid. The office made a design for the reuse of the Mayte Commodore building in the Spanish capital. The mission was to preserve the essence of Luis Gutierrez Soto’s building and remodel into an integrated leisure area.

 

Restoration

The vision was to restore the building, a former restaurant, as a tribute to the Spanish architect Luis Gutierrez Soto (1890-1977) and update its elements with 21st century content to match surrounding contemporary cosmopolitan leisure buildings. Because the building has to accommodate a new mixed leisure program, a compromise had to be made between original design elements and proposed functions. The new design involves restoring the front facade and main entrance by opening up the facade with full height windows, replacing the black foil by copper blades, bringing back the outside stairs and relocating a bar behind the entrance. In line with the urban structural protection, it gives the building a more inviting appearance towards the street and creates opportunities for commercial use of the pedestrian area as terrace.

 

Urban setting

The Mayte Commodore building is located on Plaza de la Republica Argentina and defines the urban space of the plaza together with the surrounding buildings. Because surrounding buildings are higher, it weakens the urban quality of the building and visually suggests it to be short or missing a clear ending in height. The solution: a temporary metal structure added to the roof, covered with plants and used as roof terrace. This “green dome” will give the building a stronger urban presence and adds value to the urban view of the city.

 

Interior

Instead of spaces, places are created. Meaning that different areas can be interconnected or used separately. The interior shows the existing 'rough' identity of the building, in contrast 'smooth' materials will be added. The basement is used as disco/club and has a separate entrance and car drop off zone. A beer bar, restaurant and cocktail bar are located on the first floor with original rough ceiling, original kitchen wall with visibility from the restaurant, a central bar breaking the space and a copper wall accommodating utility areas. The second floor is designed as event centre. There are six rooms, but sliding doors allow the rooms to be joined together to create bigger spaces. The green dome as roof terrace unites conservation and innovation and provides a place to relax and enjoy the view of Madrid’s skyline.


Check out the competition website for more information Open Gap

Or see the project on our website Liong Lie  - Mayte Commodore

 

Liong Lie awarded 2nd prize for shopping centre A view 4 you

17.05.11

 

The winning entries of the design competition "A View 4 you" have officially been announced. The competition, sponsored by Bohemen, covers an entirely new concept for so called 'brand centers' for Bospoort in Leiderdorp. The task to translate this concept into an idea, conceptual plan or design has been picked up by many architects and students.


All entries were judged by an expert jury, who awarded Delft design students Matthew La Roi and Xing Wang first prize with a majority vote. The submission of Liong Lie Architects received second prize. The third prize went to SD Architect.


For now, the winning design will not be eligible for the additional price as mentioned before. In the coming period Bohemen will consult with the winners about a possible follow-up.


Check out the site for more information Bohemen

Or see the project on our website Liong Lie  - A view 4 you

Foodgate completed

07.01.11

Foodgate - a 400 seat food court for Jaarbeurs Utrecht - is finished.


Foodgate

 

Liong Lie awarded 3rd prize for m_ART

18.10.10

123DV - Liong Lie awarded 3rd prize for m_ART, a Spanish competition about redefining the "market".


Check out the site for more information Open Gap

Or see the project on our website Liong Lie - m_ART floating market


Media Plaza nominated for Gyproc trophy 2009

07.09.09

Media Plaza is nominated for the Gyproc trophy 2009.


www.gyproctrophy.nl

 

Fashion designer Jeroen van Tuyl and Liong Lie collaborate

14.04.09

As an act of crossover thinking, fashion designer Jeroen van Tuyl and architect Liong Lie (123DV) will collaborate in designing wearable furniture.


Opening Taets art and conference centre

05.04.09

Opening Taets art and conference centre with fashion show and art fair.


Taets art & conference centre